Agenda

mrt
30
do
IVN Workshop Vogels om het huis @ Boer Bert
mrt 30 @ 20:00 – 21:30
IVN Workshop Vogels om het huis @ Boer Bert | Kamerik | Utrecht | Nederland

De workshop bestaat uit twee delen: de theorie op donderdag avond 30 maart bij Boer Bert en de praktijk op zondagmorgen 2 april buiten bij NME centrum InBredius met een ontbijtje, een wandeling en vogels spotten.

Bent u ook zo benieuwd welke vogels bij u in de tuin komen en welk deuntje bij welke vogel hoort? Twee gepassioneerde IVN leden geven een workshop over hoe deze vogels te herkennen op diverse manieren. Via beeld en geluid kennis worden gemaakt met de meest voorkomende vogels en worden er tips gedeeld om uw tuin nog aantrekkelijker te maken om vogels te lokken.

Kosten voor deze workshop incl. koffie, thee en ontbijt zijn €2,50 voor leden van het IVN en €5,00 voor niet leden.

U kunt zich opgeven bij Hette de Vink, email: hettedevink@gmail.com, of 06-12303642.

apr
2
zo
IVN Workshop Vogels om het huis @ NME-centruim InBredius
apr 2 @ 09:00 – 11:00
IVN Workshop Vogels om het huis @ NME-centruim InBredius | Woerden | Utrecht | Nederland

De workshop bestaat uit twee delen: de theorie op donderdag avond 30 maart bij Boer Bert en de praktijk op zondagmorgen 2 april buiten bij NME-centrum InBredius met een ontbijtje, een wandeling en vogels spotten.

Bent u ook zo benieuwd welke vogels bij u in de tuin komen en welk deuntje bij welke vogel hoort. Twee gepassioneerde IVN leden geven een workshop over hoe deze vogels te herkennen op diverse manieren.

Op zondag 2 april starten we met een heerlijk ontbijtje in de buitenlucht. Ondertussen genieten we van wat we horen en zien en kunnen we onze kennis tot praktijk brengen. Na het ontbijt strekken we onze benen met een wandeling in de wijk en kunnen we nog meer vogels spotten.

Kosten voor deze workshop incl. koffie, thee en ontbijt zijn €2,50 voor leden van het IVN en €5,00 voor niet leden.

U kunt zich opgeven bij Hette de Vink, email: hettedevink@gmail.com, of 06-12303642.

apr
8
za
Verkoop en ruil van zaden @ NME-Centrum InBredius
apr 8 @ 10:30 – 12:00

inkarnaatklaverAan de slag in de tuin?

Kom dan op zaterdag 8 april naar InBredius: van 10.30 tot 12.00 uur zijn daar zaden te koop. Je kunt er zaad- en tuintips uitwisselen en ervaren tuiniers geven advies. Het meebrengen en aanbieden van eigen zaden is eveneens mogelijk. De zaden worden verkocht vanaf € 0,50 per zakje. Neem lege zakjes mee voor de gratis zaden.

Dit jaar is er extra aandacht voor eenjarige groenbemesters: planten die na de bloei in de grond worden gewerkt en geven extra stikstof aan de bodem geven. Het is een biologische manier om de gewassen te bemesten. Tijdens de bloei trekken ze vlinders, bijen en hommels aan. Voorbeelden van groenbemesters zijn inkarnaat klaver, boekweit, blauwe lupine en phacelia.

Informatie bij Cock le Grand, c.le.grand@hotmail.com

[caption id="attachment_1740" align="alignnone" width="247"]phacelia Phacelia[/caption]

[caption id="attachment_1738" align="alignnone" width="300"]boekwijt Boekwijt[/caption]

apr
17
ma
Paaseitjes zoeken bij Kukele-boe @ Dierenweide Kukele-boe
apr 17 @ 15:00 – 17:00
Paaseitjes zoeken bij Kukele-boe @ Dierenweide Kukele-boe | Woerden | Utrecht | Nederland

Op Tweede Paasdag gaat het zomerseizoen van Dierenweide Kukele-boe van start. Klokslag 15.00 uur gaat het hek van Kukele-boe open en kunnen gelukszoekertjes bij de dierenweide in het Brediuspark paaseitjes zoeken,

Ook deze keer hebben de dierenverzorgers weer honderden chocolade eitjes verstopt. Kinderen tot 12 jaar kunnen gratis deelnemen. De start is vanaf het Brediushonk, Kievitstraat 40 in Woerden.