• Oogstfeest

  Zondagmiddag 26 september is het Oogstfeest. Tussen 13.00 en 17.00 uur ben je van harte welkom om dit feest met ons mee te vieren bij NME-Centrum InBredius en op landgoed Bredius.

 • Oogstfeest op de Pluk- en Moestuin

  Op zondag 26 september is op de dag van het Oogstfeest de Pluk- en Moestuin ook open. Er zijn stekjes te koop en met kinderen worden pannenkoeken gebakken.

 • Alle groenten in de soep

  Van 2 tot 9 september zijn er weer vijf groepen scholieren van groep 7 en 8 op de Pluk-en moestuin geweest om groente te oogsten en daarmee soep te maken.

 • Raadsleden op bezoek

  Op vrijdag 10 september hebben we bezoek gehad van leden van de gemeenteraad in het kader van een teamdag. Zij hebben gewerkt op de Pluk- en Moestuin en bij de Natuurspeelweide. 

Bezoek Landgoed Bredius…

Tegen de historische stadskern van Woerden aan, op vijf minuten lopen van het station, ligt het Landgoed Bredius (22 ha), een paradijs voor wandelaars, fietsers, spelende kinderen en liefhebbers van rust en natuur. Kenmerkend zijn de hoogstamboomgaarden voor appels en peren, de historische gebouwen Villa Rijnoord en Hofstede Batestein en natuurgebied ‘het Stiltegebied’. Kinderen kunnen zich uitleven op de natuurspeelweide. Tuinliefhebbers genieten op de educatieve tuin en op de pluk- en moestuin.

Wat is er te zien en te doen op Landgoed Bredius…

Beleef
Landgoed Bredius

Maak een wandeling over de lanen tussen de hoogstamboomgaarden, breng met de kinderen een bezoekje aan de speelweide en neem ze mee naar de dierenweide Kukele-boe. Op de pluk- en moestuin kun je je eigen boeket plukken en er zijn onbespoten groenten, bessen en sap te koop. In het hart van het landgoed liggen de ruïne van de voormalige boerderij, de Hofstede Batestein en het NME-centrum InBredius. Als in het voorjaar van 2022 de restauratie voltooid is wordt hier Parkcafé Bredius gevestigd.

Bekijk
Landgoed Bredius

De historie van het landgoed is het meest zichtbaar in de Villa Rijnoord aan het Rijnoordpad, de Hofstede Batestein, de hoogstamboomgaarden en de vele noord-zuid lopende lanen en sloten. Fotografen komen er graag vanwege de bloemen in de tuinen, de libellen, vogels en paddenstoelen.  In het arboretum staat een kleine verzameling inheemse bomen en langs de vijver bij de hofstede staan zeven Atlasceders, opvallende en tamelijk zeldzame bomen. Ook voor de natuur is het Landgoed Bredius belangrijk: er groeien zeldzame planten en paddenstoelen en er leven spechten en uilen.

Nieuws

Uitje van de vrijwilligers van de Educatieve tuin

Uitje van de vrijwilligers van de Educatieve tuin In goed democratisch overleg hadden we dit jaar besloten ons jaarlijkse uitje te doen met de fiets.
Lees verder

Koos van Brakel zag schaatsenrijders

Koos van Brakel van de Planten- en Insectenwerkgroep zag schaatsenrijders Deze wantsen, de grote schaatsenrijders (Aquarius paludum), waren op 16 augustus volop te zien bij
Lees verder

Agenda

Oogstfeest

Oogstfeest Zondagmiddag 26 september is het Oogstfeest. Tussen 13.00 en 17.00 uur ben je van harte welkom om dit feest met ons mee te vieren
Lees verder

IVN Jeugdactiviteit Buitenbanjers

IVN Jeugdactiviteit Buitenbanjers De Buitenbanjers is er voor meisjes en jongens van 7 t/m 12 jaar. Eén keer in de maand is er een natuuractiviteit
Lees verder

Helpt u ons?

Vrijwilligers gezocht Helpt u Stichting Landgoed Bredius het karakter van Landgoed Bredius, met haar landschappelijke, natuurlijke en cultuur-historische waarden te behouden voor de huidige en toekomstige generaties

Vrijwilligers gezocht

Vrijwilligers gezocht Helpt u Stichting Landgoed Bredius het karakter van Landgoed Bredius, met haar landschappelijke, natuurlijke en cultuur-historische waarden te behouden voor de huidige en toekomstige generaties