Beleef Landgoed Brediusdag

Op zondag 16 april is het feest op Landgoed Bredius! Tussen 11 en 17 uur bruist het van de activiteiten. Alles is gratis toegankelijk. Kom, luister, voel, en beleef Landgoed Bredius!

Programma:

1 WENTEL, balanceer act
2 Verhalenvertellers
3 De Vertelmeesters
4 Boeken Blind date
5 Ver-dwaal
6 Podwalk
10 Activiteiten in NME-Centrum InBredius

1 WENTEL, een balanceer act
11.00 – 17.00 uur WENTEL in de kleine boomgaard tegenover de educatieve tuin. WENTEL is een reis, die je huidige omgeving letterlijk op zijn kop zet.

Met een bedrieglijk eenvoudig stukje gereedschap nodigt WENTEL de deelnemers uit om een wandeling te maken over het plafond, of zelfs buiten, balancerend op een boom. WENTEL is een avontuur voor alle leeftijden.
Deelname aan de act is gratis en aanmelden is niet nodig

2 De verhalenvertellers met Frisse Neuzen,
voorstelling voor kinderen en grote mensen van de Verhalenvertellers.
11.30 – 13.00 en 14.00 – 15.30 uur in de Avonturenspeeltuin aan de nieuwe toegang vanaf de Van Kempensingel.

De verhalenvertellers Tom en Brian vertellen, zingen en laten de kinderen ervaren wat de natuur met je doet. Sprookjes en verhalen, ruiken als een hond, zien als een uil, horen, proeven en zingen! Met de begeleiding van het keyboard en de fluit van Brian swingen we samen de pan uit.
En sta je zelf graag op het podium? Grijp dan je kans. Tom en Brian hebben een zeemanskist vol met spannende hoeden, petten en dierenkoppen. Daarmee speel je, samen met je medespelers, je eigen verhaal. 
De voorstellingen zijn gratis en aanmelden is niet nodig.

3 Vertelmeesters met Torah Toppers
van 11.00 – 12.30 uur in het Arboretum aan het Rijnoordpad.

De Vertelmeesters Arnold van den Berg en André Stolk, twee Woerdense theatermakers, vertellen op zondag 16 april in Landgoed Bredius, fragmenten uit hun nieuwe eigentijdse vertelvoorstelling: Torah Toppers.
Oeroude verhalen die te vinden zijn in de Torah, de Bijbel en de Koran, die iedereen een keer gehoord moet hebben. En als je ze al kent, moet je ze een keer horen op de onnavolgbare wijze zoals de Vertelmeesters ze vertellen. Gebracht met passie, humor en vanuit bijzondere perspectieven. De muzikale ondersteuning wordt verzorgd door Jonas van den Berg op ukelele. André en Arnold doen niet liever dan luisteren naar verhalen en zelf verhalen vertellen.
Kom luisteren en kijken en beleef de verhalen: Van Adam tot Bram. Van Hagar tot Lea. Niet zo vroom, wel respectvol.
De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig.

4 Boeken blind date
Beleef een nieuwe wereld met een boek op de Pluk- en Moestuin. Kies uit de ingepakte boeken jouw boek, neem het (gratis) mee en laat je verrassen.

Tijdens de boeken-blinddate is de tuin open voor het publiek. Er is Brediussap te koop en stekjes van voorjaarsplanten. De vrijwilligers hebben hard gewerkt aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Ook wie niets wil kopen en alleen wil kijken hoe de tuin weer tot leven komt is van harte welkom.

5 Ver-dwaal beleefwandeling
11.00 – 17.00 uur, start bij Parkcafé Bredius

Op gevoel ronddolen en zwerven. Zintuigen open zetten en ver-dwalen. Verbinding maken met een ander en samen een creatieve verwerking maken. Het hoeft niet ‘mooi’ te zijn. Alle manieren van vastleggen, zoals dichten, fotograferen, tekenen, of een klein verhaaltje zijn goed. Zwerf, dwaal en dool rond!
Vanaf 11.00 kun je het routeboekje afhalen bij Laura Prins bij Parkcafé Bredius.

Bekijk de plattegrond

De heer Bredius

6 Podwalk:
beleveniswandeling van 50 minuten, start bij het klaphek bij de grote appelboomgaard, tegenover de educatieve tuin.

Neem je telefoon en oordopjes mee, scan de QR code op het klaphek, luister, wandel en beleef. De stemmen van de podcastmakers Marcha en Jolanda leiden je, nu eens vermakelijk, dan weer serieus over het landgoed. Zo zie en hoor je het eens van een andere kant.

10 Braakballen pluizen, speurtocht met een vertelstok en expositie Heer Bredius vertelt
13.00 – 17.00 uur bij NME-Centrum InBredius
De expositie is van 13.00 – 17.00 uur geopend. Aanmelden is niet nodig.

Voor braakballen pluizen is aanmelden noodzakelijk.
Alle activiteiten zijn gratis.

Speurtocht en vertelstok
Van 13.00 tot 16.00 uur voor kinderen van 5 – 12 jaar

Kom je ook een speurtocht doen? Van de dingen die je onderweg verzamelt, maak je bij ons een vertelstok. Zo kun je je tocht makkelijk navertellen!
Aanmelden is niet nodig.

Braakballen pluizen
Van 13.00 – 14.00 uur en van 14.30 tot 15.30 uur voor kinderen van 4 – 12 jaar

Heb je weleens een braakbal gevonden? Sommige vogels, bijvoorbeeld uilen en buizerds, eten hun prooi met huid en haar op. De botjes, haren en andere delen die ze niet kunnen verteren, spugen ze weer uit. Zo ontstaat een braakbal. Niet alleen uilen, maar ook ooievaars hebben braakballen!
Ben je benieuwd wat er allemaal in deze braakballen te vinden is?
Kom dan zelf een braakbal van een ooievaar uitpluizen! Deelname is gratis, je hoeft alleen een (jam)potje mee te nemen voor je vondsten.

Aanmelden:
Van 13.00 – 14.00 uur [ Aanmelden »
Van 14.30 – 15.30 uur [ Aanmelden »