Agenda

mei
27
zo
Zaadbommen maken @ NME-Centrum InBredius
mei 27 @ 14:00 – 16:00
Zaadbommen maken @ NME-Centrum InBredius | Woerden | Utrecht | Nederland

Zaadbommen maken met Marita Rutgers van Blaadjes&Draadjes! Samen zorgen we voor bloemen voor de bijen in Woerden. Heb jij al een goede plek gevonden om jouw zaadbom te laten ontploffen? Natuurlijk gaan we ook even op zoek naar bijen in onze tuin.
14-15 uur 6-12 jaar
15-16 uur 2-5 jaar onder begeleiding van een volwassene.
Kosten: €2 per kind.

jun
9
za
Sponsorfietstocht van de Rabobank @ Middellandse Zee 15
jun 9 hele dag
Sponsorfietstocht van de Rabobank @ Middellandse Zee 15 | Woerden | Utrecht | Nederland

Vertrek tussen 9.00 en 14.00 uur van diverse startpunten (zie verderop), waaronder het RABO-kantoor aan de Middellandse Zee 15 in Woerden.

Iedereen kan zich individueel melden bij elk startpunt. Geef bij de inschrijving aan, dat je fietst voor deelnemersnummer 175 van de Stichting Landgoed Bredius. Vind je het leuk om samen te fietsen voor het landgoed Bredius? Stuur Hester Veldhuizen dan een e mail met de tijd en de plaats waar je wilt vertrekken.
In Woerden vertrekken we om om 9.30 uur met een groep Brediusfietsers  bij het RABO-kantoor aan de Middellandse Zee 15 in Woerden.
Informatie en aanmelding bij Hester Veldhuijzen, hesterveldhuijzen@landgoedbredius.nl.

Aan het einde van de rit lever je je stempelkaart in en de RABO-bank stort het bedrag per deelnemer (12 km = € 7,50; 30 km = € 15,00 en 100 km = € 35,00) op de bankrekening van Landgoed Bredius. Het eindbedrag kan leuk oplopen als er veel mensen meefietsen, dus mobiliseer je familie, vrienden en buren !!!

Routes door het Groene Hart
Er zijn meerdere routes uitgezet door de regio van Rabobank Rijn en Veenstromen. De lengte kun je zelf kiezen. Wil je geen 30 km, maar 60 km fietsen, dan kun je 2 routes van 30 km fietsen. De Stichting Landgoed Bredius ontvangt dan ook twee keer het bedrag.

Startpunten zijn: Rabobankkantoren in Woerden (Middellandse Zee 15), Bodegraven (Marktstraat 1-7), Mijdrecht (Bozenhoven 93), en in Zegveld (Gasterij de Milandhof, Middenweg 2) en Kockengen (Kerkplein 1). Op de routes zijn een aantal stempelposten maar ook leuke plekjes om te bezoeken of wat te eten en drinken.

jun
10
zo
Insectenhotel maken @ NME-Centrum InBredius
jun 10 @ 14:00 – 16:00
Insectenhotel maken @ NME-Centrum InBredius | Woerden | Utrecht | Nederland

Insectenhotels maken met Marita Rutgers van Blaadjes&Draadjes! Samen zorgen we voor huizen voor de bijen in Woerden. Heb jij al een goede plek gevonden om jouw hotel op te hangen? Natuurlijk gaan we ook even op zoek naar bijen in onze tuin.
14-15 uur 6-12 jaar
15-16 uur 2-5 jaar onder begeleiding van een volwassene.
Kosten: €2 per kind.

jul
15
zo
Imkerijdag @ NME-Centrum InBredius
jul 15 hele dag
Imkerijdag @ NME-Centrum InBredius | Woerden | Utrecht | Nederland

Dankzij de bij… leven wij. Daarover vertellen stadsimker Chris van Iersel en zijn crew op de Open Imkerijdag. De eerste zomerhoning wordt geoogst en misschien kun je zelf ook wel een potje honing slingeren. In de demonstratiekast kun je bijen van dichtbij bekijken.

Nadere informatie volgt nog.