Boompjes oogsten met Meer Bomen Nu

4 november 9.30 – 15.00 uur

Help jij ons deze boompjes te redden?

Meer Bomen Nu redt kansarme zaailingen voor een tweede kans. Elke boom maakt jaarlijks honderden zaailingen. De meeste hiervan overleven het niet. Door deze met elkaar uit te scheppen en gratis weg te geven aan burgers, boeren, voedselbossen en buitenlui die willen planten kunnen we Nederland sneller en leuker vergroenen! Sinds 2020 hebben we meer dan een miljoen bomen en struiken verplant, doe je ook mee?

Op een oogstdag steken we de kansarme boompjes uit. Op Landgoed Bredius moet de looproute vrij blijven van begroeiing en worden jonge stekken uitgegraven om elders weer aan te planten. Een educatieve, leuke dag in de natuur. Je leert anders naar de natuur kijken. De natuur geeft ons in overdaad en je leert allerlei verschillende soorten bomen kennen in winterstand.

Vanaf 09.15 is inloop, om 09.30 staat de koffie klaar bij NME-Centrum InBredius. We starten met een korte kennismaking en uitleg over deze oogstdag. 

Samen maken we er vooral een heel gezellige dag van.

Kleed je warm aan. Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding! Dat betekent o.a. een goede regenjas en waterdichte schoenen. Indien je tuingereedschap hebt, zoals een spade, schep of snoeischaar, is het altijd fijn als je deze mee wilt nemen. Neem ook iets te eten mee.

Op deze plek verwachten we de volgende soorten te oogsten: hazelaar, kornoelje, es, esdoorn.

Meld je vooraf aan op https://bomenplanner.meerbomen.nu/events/1791>

Bekijk de plattegrond