Verkoop nieuwe oogst appels en peren

Op zaterdag 16 september van 10.00 – 13.00 uur verkopen vrijwilligers van de Fruitbomengroep de appels en peren uit de nieuwe oogst van de hoogstamboomgaarden. De verkoop vindt plaats op het voorterrein NME-Centrum InBredius.

Er zijn onbespoten hand- en stoofperen te koop, appels voor de hand, voor de moes en om te verwerken in de taart. Wie dit fruit koopt steunt het in stand houden van de boomgaarden op het landgoed.
De perenoogst is goed. Er zijn dit jaar weinig appels op het landgoed en een verklaring hiervoor is nog niet gevonden. We hebben berichten, dat ook op andere plaatsen de appeloogst niet overvloedig is.

Ook op het Oogstfeest op zondag 24 september is Brediusfruit te koop. Waarschijnlijk is er voldoende fruit voor de verkoop. Sap is er dan nog niet. Dat komt in oktober weer vers geperst binnen.

Betalen gaat contant. Tip: neem zelf een tas mee.

Hoogstamboomgaarden

Het onderhoud van de boomgaarden is niet alleen gericht op de oogst van mooi gezond fruit, maar ook op bomen met een mooie evenwichtige kroon, die lang meegaan. Het plukken van het fruit in de hoogstambomen vraagt vaardigheid en durf van de vrijwilligers van de Fruitbomengroep van het landgoed. Vooral het fruit, dat boven de sloot hangt, of aan de rand van de hoge kronen van de bomen is vaak moeilijk bereikbaar.
Eind 2022 zijn er 15 nieuwe perenbomen en 9 nieuwe appelbomen zijn geplant. In totaal staan er nu ongeveer 380 fruitbomen op het Landgoed.

Bekijk de plattegrond