Oogstfeest

Zondagmiddag 24 september van 13.00 tot 17.00 uur is het Oogstfeest.

De oogst van het landgoed is te koop: onbespoten appels en peren en honing bij NME-Centrum InBredius. Groenten, bloemen, stekjes zijn er te koop op Pluk- en moestuin. Daar kun je ook zelf lekkere dingen maken en proeven.

Bij InBredius en het Parkcafé Bredius zijn de terrassen open. Er zijn oogstkoeken, gebakken met fruit van het landgoed en sap. Om 13.00 uur wordt in InBredius de tentoonstelling ‘Hoogstamboomgaard’ geopend, over de hoogstamboomgaarden van landgoed Bredius en de bijzondere rassen appels en peren die daar groeien. Op het voorterrein van InBredius vertelt imker Chris van Iersel zijn verhalen.

Wilde Bras neemt je mee op avontuur bij de natuurspeelweide. In de boomgaard tegenover InBredius kun je raak schieten en balanceren.

Bij het biodiversiteitsteam van IVN en KNNV kun je zien wat je zelf kunt doen om de biodiversiteit te helpen. In de Avonturenspeeltuin ontwerp je een eigen droomtuintje. Er is informatie over klimaatverandering en wateroverlast en exoten.

De toegang tot het feest is gratis. Betaal consumpties en fruit bij voorkeur contactloos met PIN. De appels en peren kunnen alleen contant worden betaald. Tip: neem daarvoor zelf een tas mee.

Het oogstfeest wordt georganiseerd door NME-Centrum InBredius samen met de organisaties die op Landgoed Bredius actief zijn.

Bekijk de plattegrond