Agenda

nov
15
do
Foto-expositie: Icoonsoorten van de provincie Utrecht @ NME-Centrum InBredius
nov 15 2018 – jan 6 2019 hele dag

[caption id="attachment_2913" align="alignleft" width="300"] Foto van een zonnende ringslang tussen heidevegetatie. Foto: Jelger Herder[/caption]

Tot 9 januari 2019 is in NME-Centrum InBredius de foto-expositie Icoonsoorten van de provincie Utrecht te zien. De provincie heeft onderzocht welke beschermde en bedreigde dier- en plantensoorten van belang zijn voor Utrecht. Dit is een lijst van ruim 500 aandachtsoorten. Daaruit zijn 41 icoonsoorten benoemd; planten en dieren waar de provincie Utrecht een bijzondere verantwoordelijkheid voor heeft. De provincie zorgt voor die natuur, samen met andere partijen.

In InBredius hangen foto’s van 23 van deze icoonsoorten. De provincie maakte ook een kwartet van de icoonsoorten. Dat kan natuurlijk ook gespeeld worden. Als je het echt interessant vindt, krijg je misschien wel een kwartet mee naar huis!

Ook Woerden en Landgoed Bredius heeft natuurlijk zijn icoonsoorten. Tijdens de tentoonstelling kun je stemmen op wat jij de icoonsoort van Woerden vindt. Op 9 januari maken we dé Woerdense icoonsoort bekend. Uit alle stemmers trekken we een winnaar, die een mooie foto van dé Woerdense icoonsoort ontvangt.

Het NME-Centrum is geopend op woensdag- en zondagmiddag van 13-16 uur.