Agenda

apr
6
ma
KNNV Vogelwerkgroep @ NME-Centrum InBredius
apr 6 @ 20:00 – 22:00

De afdeling Woerden, voorheen Stichts-Hollandse Polderland van de KNNV (natuurvereniging voor veldbiologie) heeft diverse werkgroepen. Wilt u kennismaken met de werkgroepen dan bent u van harte welkom op deze bijeenkomsten. De bijeenkomsten zijn gratis, wilt u hieraan deelnemen, neem vooraf contact op met de coördinator, u hoort dan wat het onderwerp voor die avond/middag is.

Inlichtingen en aanmelden bij coördinator Annelies Römer, vogels@woerden.knnv.nl.
Algemene informatie bij de natuurhistorisch secretaris, Ank van Brakel-Hoetmer n.h.secretaris@woerden.knnv.nl
Op de website www.knnv.nl/stichts-hollandse-polderland vindt u meer informatie over de KNNV.

apr
20
ma
KNNV Planten- en Insectenwerkgroep @ NME-Centrum InBredius
apr 20 @ 19:30 – 22:00

De afdeling Woerden, voorheen Stichts-Hollandse Polderland van de KNNV (natuurvereniging voor veldbiologie) heeft diverse werkgroepen. Wilt u kennismaken met de werkgroepen dan bent u van harte welkom op deze bijeenkomsten. De bijeenkomsten zijn gratis, wilt u hieraan deelnemen, neem vooraf contact op met de coördinator, u hoort dan wat het onderwerp voor die avond/middag is. Bij mooi weer komt de werkgroep ’s middags bij elkaar om naar planten en insecten te kijken.

Inlichtingen en aanmelden bij coördinatoren Marijke van Damme of Koos van Brakel, planten-insectenwerkgroep@woerden.knnv.nl.
Algemene informatie bij de natuurhistorisch secretaris, Ank van Brakel-Hoetmer n.h.secretaris@woerden.knnv.nl
Op de website www.knnv.nl/stichts-hollandse-polderland vindt u meer informatie over de KNNV.

apr
21
di
KNNV lezing “Wolken Wind en Water” @ NME-Centrum InBredius
apr 21 @ 20:00 – 22:00

Wat ziet u aan de lucht als u in de vrije natuur wandelt? Hoe herkent u de verschillende wolkentypen en hoe kunt u zelf voorspellen of en hoeveel regen er uit zal vallen?
Aan de hand van fascinerend fotomateriaal neemt Joop de Wilde u mee in de wonderlijke wereld van wolken, wind, regen, regenbogen, kringen om de zon, schijnzonnen en het poollicht. Hij geeft op deze avond een lezing over verschijnselen aan de hemel die een relatie hebben met het weer.

Joop de Wilde volgde zo’n dertig jaar geleden zijn eerste cursussen meteorologie in het kader van zijn opleiding tot ballonpiloot. Als bestuurslid van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart, Afdeling Ballonvaren voerde hij meer dan twintig jaar het overleg namens ballonvarend Nederland met het KNMI over de dagelijkse weerrapporten voor de ballonvaart. Hij werkt regelmatig mee aan opleidingen van luchtvaartmeteorologen bij het KNMI.

Deze avond wordt georganiseerd door KNNV, afd. Woerden.

U bent van harte welkom op deze avond. Graag aanmelden bij natuurhistorisch secretaris Ank van Brakel-Hoetmer, n.h.secretaris@woerden.knnv.nl ook voor nadere informatie.

Toegang is gratis.