Zaailingen oogsten voor Meer Bomen Nu

17 december 9.30 – 15.00 uur.

In verband met de vorst gaat deze actie op de 17e niet door. De activiteit is verschoven naar 30 december.

Vrijwilligers van de actie Meer Bomen Nu gaan zaailingen van bomen op het landgoed oogsten. Dit is afgesproken met de Werkgroep Groenbeheer van het landgoed, die de actie begeleidt.

Meer Bomen Nu oogst overdadige of ongewenste zaailingen uit natuurgebieden. Ieder jaar maakt een boom weer zaailingen. Velen hiervan staan op kansarme plekken; te dicht bij het pad, te veel van één soort, en moeten er toch uit. Door deze met vrijwilligers voorzichtig uit te scheppen krijgen ze een tweede kans op een kansrijke plek. Meer Bomen Nu geeft de stekken weg aan boeren en particulieren. Zo wordt de landbouw meer natuur inclusief en kunnen tegels uit de tuinen plaats maken voor inheemse boompjes uit het Landgoed Bredius.

Op het Landgoed Bredius worden zaailingen geoogst van: Spaanse aak, esdoorn, gladde en ruwe iep, pluim es en zwarte es, haagbeuk, hazelaar, vlier, rode kornoelje, zomereik en sleedoorn. Vrijwilligers die willen helpen zijn welkom en mogen na afloop plantgoed meenemen voor eigen tuin. Speciale kennis is niet vereist, graag een eigen spa en een snoeischaar meenemen.
Om 9.30 uur staat de koffie klaar bij NME-Centrum InBredius.. Tussen de middag gebruiken we daar een zelf meegebrachte lunch. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Meedoen? Maak dan een account aan via https://meerbomen.nu/ik-doe-mee/ikwilhelpen> en meld je aan op https://bomenplanner.meerbomen.nu/admin/events/465>

Bekijk de plattegrond