2016-08-27 koos v brakel Planten P1110535Op 26 en 27 augustus organiseerde de KNNV vereniging voor veldbiologie in en om Woerden een 1000 soortendag. Vrijdagavond 26 augustus deed organisator Wiebe Kreton de aftrap bij InBredius, waar bij de invallende duisternis de eerste nachtvlinders en vleermuizen werden gespot.

Zaterdagmorgen gingen om 7.30 uur de eerste vogelspotters op pad. Zij telden 88 verschillende soorten vogels, waaronder een ijsvogeltje en een paapje. De plantenliefhebbers vonden 432 verschillende soorten. Op Landgoed Bredius werden vogels, paddenstoelen en wilde planten in de rand van de moestuin werden geteld.

Vijftig vrijwilligers hebben aan de actie meegedaan, met als resultaat 714 soorten insecten, vogels, planten, dieren en paddenstoelen. De telling geeft een mooi inzicht in de rijke biodiversiteit op de natuurterreinen in en om Woerden.

De KNNV kijkt terug op een zeer geslaagde dag waar veel mensen met verschillende interesses elkaar gevonden hebben en gezamenlijk een prachtig resultaat hebben neergezet. ‘Volgend jaar weer’ vinden alle deelnemers.