loopfietsBij de ingang van het terras van InBredius beginnen de wandelexcursies over de natuur, de cultuurhistorie en de fruitbomen. Ed van Keimpema van de stichting Hugo Kotestein neemt u mee langs de plekken die voor de geschiedenis van het landgoed belangrijk zijn, over de historische gebouwen, de boomgaarden en de familie Bredius. Heleen Parre van het IVN vertelt u over de planten, de bomen en de vogels op het landgoed en vrijwilligers van de fruitbomen snoeigroep geven uitleg over het snoeien en onderhouden van de boomgaarden.

Wildplukken voor de keuken is hot. Wat pluk je wel, en wat vooral niet? Om 15.00 uur start bij de ingang van het terras de wildplukwandeling met een gids van de NME. Maak en proef daarna je eigen pesto (kosten € 2,00 inclusief potje en ingrediënten voor de pesto). Voor deze activiteit is inschrijven noodzakelijk. Dit kan ter plekke en vooraf via deze link.

Bij de ingang van het terras van InBredius staat Cesar oefentherapeute Lucy Vismans met de Loopfiets voor volwassenen. Onder de deskundige begeleiding van Lucy kunt u deze fiets uitproberen. De loopfiets is veel hipper dan een rollator, is minder belastend voor de benen, geeft meer bewegingsvrijheid en maakt mobiel. Doordat je zit, draagt de fiets je gewicht en dat voelt een stuk lichter tijdens het lopen. Je gebruikt je benen wel, maar ze worden minder belast. Heeft u specifieke klachten zoals bijvoorbeeld kortademigheid, vermoeidheid, gewrichtsklachten, rug- of beenpijn, last van evenwicht of overgewicht? De loopfiets ondersteunt u om er weer op uit te kunnen gaan voor een boodschap, wandeling of het uitlaten van de hond.
Lopend door het park kunt u gitarist en zanger John Pfaff tegen komen.