NME Centrum InBredius ontvangt u graag. Bij de inschrijftafel voor de ingang kunt u zich inschrijven voor de wandelingen, het foto advies en de natuurdetective. Daar zijn ook de activiteitenkaarten voor de kinderen en consumptiebonnen te koop.
Binnen kunt u bij de vrijwilligers van Abrona voor de consumptiebonnen koffie, thee, een glaasje sap en heerlijke muffins kopen.
Een presentatiefilmpje geeft u een indruk van het landgoed door de seizoenen, de verbeteringen die op het landgoed zijn gerealiseerd, en informeert u over de plannen van Stichting Landgoed Bredius voor de nabije toekomst. Aan de wanden ziet u een expositie van natuur- en landschapsfoto’s op het Landgoed Bredius. Ze zijn gemaakt door Ernst Grundmann.
Op het terras presenteren de natuurverenigingen IVN en KNNV zich. Zij informeren u over de natuuractiviteiten die zij op het Landgoed Bredius en wijde omtrek organiseren, zoals excursies, het landschapsbeheer, IVN Jeugdnatuurgroep de Buitenbanjers en de KNNV “1000-soortendag” in augustus. Doe mee! Tel mee! Iedereen kan meedoen. 2014-05-25 web Lidy_Nieuwendijk_6196

Stadsimker Chris van Iersel vertelt u over de bij en neemt u mee naar zijn bijenkasten in de educatieve tuin. Om 15.30 uur treden de dames popkoor Sing 2 Swing o.l.v. Loes van Schaijk voor u op. Rustige ballads en swingende nummers wisselen elkaar af. Sing 2 Swing is één van de koren van Het Klooster.
De kinderen kunnen bij InBredius aan de slag met hun activiteitenkaart: natuurschilderijtjes maken, kriebel onder je voeten op het blote voetenpad, popcorn bakken boven een vuurtje. Welk kind kweekt de hoogste zonnebloem? Haal een kweekpakketje met dagboekkaart op bij InBredius. De hoogste zonnebloem wint een prijs (uitreiking op het Oogstfeest 25 september).