Modderlab. Foto: Koos van Brakel

Op zondag 27 september van 13.00 -17.00 uur vieren we het Oogstfeest.
Bij NME-Centrum InBredius is er koffie, thee, fruitsap en taart op het terras. Hier zijn ook de appels, peren en het fruitsap uit de hoogstamboomgaarden van het landgoed te koop. Klik hier voor een beschrijving van de appel- en perensoorten en een recept voor overheerlijke stoofperen.

Dierenweide Kukele-boe is open en bij de educatieve tuin kunt u een kijkje nemen bij de imker.

Voor de kinderen zijn er uitdagende en spannende activiteiten zoals koken in de modderkeuken van het Modderlab.

Een nieuwe rage is botanisch stoepkrijten. Veel mensen zien planten tussen de stoeptegels als onkruid, maar dit is niet altijd het geval. Veel van deze plantjes zijn eigenlijk hartstikke belangrijk. Hortus Botanicus Leiden is daarom in Nederland de botanisch stoepkrijtenrage gestart. Veel van deze plantjes zorgen namelijk voor verkoeling in de steden en zijn een belangrijke voedingsbron voor bijen. Met deze rage hopen ze dat mensen de plantjes niet langer als onkruid zien maar als stoepplantjes. Door wilde stadsplantjes te laten staan wordt de biodiversiteit gestimuleerd. Leer welke plantjes er groeien en doe mee!

De moestuin is heel mooi in deze tijd van het jaar. Hier zijn groenten van het seizoen te koop. Wie wil kan zelf bloemen plukken. Hier is ook de stekjesmarkt met zaden en stekjes uit de moestuin voor de eigen tuin.

Fotoactie Woerden zakt door. Langs het Brediuspad staat de Woerdenzaktdoor kubus met een echte 3D schildering. Als je op de juiste plek gaat staan, lijkt het net of Woerden om je heen wegzakt! Maak een originele foto en deel die op Instagram of Facebook met de hashtag #Woerdenzaktdoor, tag 3 vrienden en win een bioscoopbon voor iedereen die op de foto staat (en natuurlijk ééntje voor de fotograaf)!

De toegang tot het feest is gratis.

Vanwege corona is er dit jaar een vaste route met éénrichtingsverkeer. Kom lopend of op de fiets. Fietsen kunnen gestald worden bij de ingang van Kukele-boe of bij de natuurspeelweide.

Houd je aan de hygiëne-maatregelen van het RIVM:
– blijf thuis bij klachten
– houd 1,5 meter afstand 
– schud geen handen
– betaal contactloos met PIN.