Op 7 juli speelde Ensemble Džas in de moestuin van het Landgoed Bredius. Lees het verslag van Ron Wassenaar en Ensemble Džas:

Zondag 7 juli was een mooie zomerdag. Ons podium was een fijne plek op dit prachtige landgoed.
We werden gastvrij ontvangen door Eric en andere vrijwilligers met lekkere koffie, koek en vers geplukt fruit. Om twaalf uur speelden we onze eerste set. Wij zijn het zangtrio Džas en zingen Romaliederen uit met name Tsjechië en Slowakije. Het merendeel van de Roma’s leeft onder barre omstandigheden, wordt geconfronteerd met heftig racisme, en zijn bijna nergens welkom. De componist van veel van onze liederen heeft eens gezegd: ‘Omdat Roma’s geen eigen land hebben om in te wonen is het lied de route naar het hart’.

Dat is wat wij willen met onze muziek, de harten van mensen beroeren en iets van de schoonheid van deze muziek delen. Na onze eerste set in deze mooie groene maar ook kleurrijke pluktuin had ik het gevoel dat dit ons vandaag ook wel weer zou lukken. We hebben in totaal drie keer gespeeld, er zijn ruim 100 mensen komen luisteren en we hebben na afloop nog wat doorgepraat over onze muziek met enkele bezoekers.
Wij vonden heel leuk om onze bijdrage te leveren aan dit mooie initiatief van Struinen in de Tuinen.

We spelen vaak bij andere gelegenheden. Onze verdiensten doneren we aan projecten die Romakinderen in achterstandsituaties ondersteunen om hun talent te ontwikkelen en daarmee een beter perspectief voor hun toekomst te creëren. Hebt u interesse in een optreden van Džas? Neem dan contact met ons op via dzasmuziek@gmail.com