foto bujitenbanjers

Foto en tekstbijlage: André van Kleinwee

Tegenover de grote boomgaard en tegen het stiltegebied aan ligt een natuurgebiedje, dat wordt onderhouden door ‘de Buitenbanjers’, de IVN jeugdnatuurgroep voor jongens en meisjes van 7 t/m 12 jaar. Soms hebben zij binnen activiteiten in de Brediusschuur, zoals het maken van een bijenhotel afgelopen winter, maar het liefst gaan ze naar buiten: ravotten in het bos, wilgen zagen, speuren naar sporen, kleine wondertjes ontdekken en genieten van de natuur.
Op zaterdag 16 januari 2016 ging een tweede Jeugdnatuurgroep binnen het IVN-Woerden van start met jongeren vanaf 13 jaar. De derde zaterdag van januari hebben ze een stukje van het beheerplan van het Landgoed Bredius uitgevoerd: In het stilte gebied hebben ze iepen opslag gezaagd en bij de kantelplank hebben ze wilgen en elzen gezaagd en hebben hiermee het zicht op de laan met eiken weer terug gebracht voor de bezoekers van het landgoed. Dit werk ging soms onder winterse omstandigheden met hagel- en natte sneeuwbuien.
Bij de Buitenbanjers van 7 t/m 12 jaar is nog plaats voor enkele nieuwe leden. Wil je ook een IVN buitenbanjer worden? Kom een keer kijken en mee doen in de natuur.

Neem voor informatie contact op met André van Kleinwee, andrevankleinwee@ziggo.nl.
Elke eerste zaterdag van de maand, 10.00-12.00 uur.