Stichting Hofstede Batestein heeft op 26 augustus met Marcha en Dave Kortekaas een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de exploitatie van de Hofstede Batestein in het Landgoed Bredius. Met deze overeenkomst komt de restauratie van de hofstede weer een stap dichterbij.
De stichting is zeer verheugd met de komst van de nieuwe exploitant. Marcha en Dave hebben hun sporen verdiend in ondernemend en cultureel Woerden. Met deze rijke ervaringen heeft de stichting er alle vertrouwen in dat ze de exploitatie van de hofstede tot een succes zullen weten te maken.
De horeca in de hofstede zal aansluiten bij de sfeer van het Landgoed Bredius en de historische hofstede. Iedereen is van harte welkom: ouders en grootouders met kinderen en kleinkinderen, maar ook iedereen die een wandelingetje over het Landgoed maakt, dierenweide Kukele-Boe of het NME en de educatieve tuin bezoekt of komt spelen in de natuurspelplek die in de buurt bij de hofstede zal worden aangelegd. Wandelaars en fietsers die door het Groene Hart trekken vinden hier een heerlijk rustpunt.
De horeca zal van woensdag tot en met zondag open zijn met openingstijden die variëren met de seizoenen; in de winter ’s avonds om acht, negen uur dicht en in de zomer om tien, elf uur dicht.
Marcha en Dave Kortekaas: “We hebben enorm veel zin in deze nieuwe uitdaging. Het Landgoed Bredius is een plek in de stad waar bijna iedere Woerdenaar van jongs af aan natuurlijk komt. In onze ogen miste het nog een hart, waar je na een mooie wandeling nog lekker even een koffie met appeltaart kunt bestellen of kunt afspreken voor een glaasje wijn aan het eind van de middag en waar je lekker en gemakkelijk kunt eten. Dat willen we zijn, onderdeel van het park, met een plek waar je welkom bent van zonsopgang tot zonsondergang, bij wijze van spreken. Vrolijk, open en eigenwijs. Terwijl de vogeltjes gewoon doorfluiten.”
Gerard Lieverse: “Het vinden van een exploitant was voor de stichting een essentiële voorwaarde om voort te kunnen met de plannen voor de restauratie van de hofstede. De stichting hoopt nu op korte termijn daadwerkelijk te kunnen starten met de aanbestedingsprocedure. Het zou mooi zijn als voorjaar 2021 de opening van de gerestaureerde hofstede met het parkcafé van Marcha en Dave een feit zou zijn.”