Uit De Woerdense Courant,ma 14 dec 2020. Na al eerder een financiële bijdrage te hebben gedaan voor de aanleg van de moestuin en het waterspeelparadijs in Landgoed Bredius heeft Stichting VSB Fonds Woerden besloten om €25.000 beschikbaar te stellen voor de restauratie van de Brediusboerderij.

“Stichting Hofstede Batestein is zeer blij met deze bijdrage. Door de sterk gestegen bouwkosten de afgelopen jaren is er meer geld nodig dan eerder begroot. Deze bijdrage komt dus heel goed van pas. En goed voorgaan doet goed volgen, dus we rekenen op bijdragen van vele Woerdenaren in onze Bouw mee aan de Brediusboerderij campagne”, zegt Gerard Lieverse voorzitter van Stichting Hofstede Batestein.

Gert Blonk reikt namens Stichting VSB Fonds Woerden een cheque van 25.000 euro uit aan Gerard Lieverse, voorzitter van Stichting Hofstede Batestein. (Foto: Dick van Doorn )

Stichting VSB Fonds Woerden hecht er waarde aan om dit rijksmonument in ere te herstellen en hiermee het totale park weer de uitstraling te geven die het verdient. Inwoners van Woerden beleven veel plezier aan het park door er heerlijk te wandelen, te recreëren of te spelen in de natuurspeelplek. Na de restauratie is het ook weer mogelijk om iets te consumeren in de boerderij waarin het Parkcafé wordt gehuisvest.

De Brediusboerderij wordt een ontmoetingsplek voor bezoekers van het landgoed, voor fietsers en voor bezoekers van het NME en van de educatieve tuin. Naar verwachting zal de boerderij in het voorjaar van 2022 voor publiek worden geopend.

Bouw ook mee en ga naar https://www.bouwbrediusboerderij.nl/ (toevoeging aan het artikel door Landgoed Bredius)