Medewerker onderhoud Natuurspeelweide en Avonturenspeeltuin

De vrijwillige medewerker zorgt samen met het team, dat de kinderen op de Natuurspeelweide en Avonturenspeeltuin veilig kunnen spelen.

Kinderen spelen en zijn creatief. Materialen worden verplaatst, paadjes ontstaan, hutjes en schuilplekken worden gecreëerd. Soms leidt het tot onveilige situaties, bijvoorbeeld wanneer er obstakels liggen op plaatsen waar kinderen springen of naar beneden glijden.

Een team van 8 mensen zorgt voor dagelijkse controle en licht onderhoud in de zomer. In een ander seizoen is het, afhankelijk van het weer en de drukte op de speelweide, wat minder vaak.

De medewerkers van de speelweides controleren dagelijks de speelweides. Ze halen voorwerpen en takken weg van plekken, waar ze niet moeten liggen. Ze verwijderen glas, scherpe stenen en afval en zagen als dat nodig is scherpe punten af. Eens in de maand controleren ze de toestellen zoals bijvoorbeeld de bruggetjes en de stappalen uitgebreider op veiligheid.

Ze werken bij toerbeurt en onder leiding van een coördinator. Voor de samenwerking met de coördinator en met elkaar leggen zij hun bevindingen vast via een groepsapp in een digitaal logboek. Gemiddeld kosten de werkzaamheden zo’n 2 tot 4 uur per week.

Belangstelling?
Neem voor meer informatie en aanmelding contact op met Hester Veldhuijzen via e-mail hesterveldhuijzen@landgoedbredius.nl, of telefoon 06 – 28431345.

Bekijk de plattegrond