rollatorgroepjeOp het Park ’t Oude Landt heeft de zorginstelling Welthuis in februari zijn nieuwe locatie De Thuynen betrokken in de nieuwbouw naast de moes- en pluktuin van Landgoed Bredius. Hun paadje naar het landgoed komt direct uit bij de poort van de tuin. Het lag daarom voor de hand dat de moestuin ook een beetje hun tuin zou worden. Sinds april heeft de coördinator dagbesteding Anna Brezovac de sleutel, zodat de bewoners ook buiten de openingstijden kunnen genieten van de tuin.

De bewoners en hun verzorgers zijn erg enthousiast. Ze zouden er veel vaker willen komen dan nu het geval is, maar de capaciteit van de begeleiding is kleiner dan ze soms zouden willen. Het hoofdpad van de moestuin is onlangs strak getrokken, zodat de rolstoelen en de rollators niet meer vastlopen in de steentjes. Een plekje achter in de tuin om te zitten zou fijn zijn, dus daar wordt aan gewerkt. En de verpleegafdelingen gaan natuurlijk koken met groenten uit de tuin!

De tuin is geopend als er vrijwilligers aan het werk zijn. Dit is – afhankelijk van de werkzaamheden – op dinsdag-, woensdag-, donderdag- en zaterdagmorgen van 09.30 uur tot 12.00 uur. Bloemen, fruit, of groente kopen mag, maar hoeft niet. Ook bezoekers die willen wandelen over de tuin, of een praatje willen maken zijn van harte welkom.

verbeterd pad moestuin

Het verbeterde pad