Met de winter in aantocht en de oogst achter de rug wordt de moestuin steeds leger: de bonenstaken zijn opgeruimd, de zonnebloemen gerooid.

De tuin heeft een goed seizoen gehad: woelmuizen groeven hier en daar hun gangen, maar plagen bleven uit. De oogst was goed. Er waren veel zonnebloemen. De bonen deden het goed en de dahlia’s stonden er schitterend bij. Steeds meer bezoekers wisten de tuin te vinden. De tuin heeft nu 30 vrijwilligers, waarvan er zich 8 in 2019 hebben aangemeld.

Vooral voor de struikenrand langs de tuin zijn er de laatste tijd nieuwe planten en zaden gekocht. Bij de start van de tuin in 2015 is veel gebruik gemaakt van planten, die vanuit andere tuinen geschonken waren. Hierdoor zag het er snel groen uit. De mensen van de moestuin streven naar een tuin, die het hele jaar door aantrekkelijk is voor insecten. Bij de keuze van nieuwe planten en zaden houden ze hier rekening mee. En in plaats van allemaal verschillende planten naast elkaar komen er wat grotere vakken. Dat is mooier om te zien en voor de vrijwilligers wat gemakkelijker in het onderhoud.

Er worden zichtlijnen gecreëerd, zodat wandelaars van buitenaf, bijvoorbeeld vanaf Rijnoordpad, diep de tuin in kunnen kijken. Hiervoor hebben vrijwilligers eerder dit jaar al riet weggehaald, dat vanaf de slootkant de tuin in groeide.