Foto: Koos van BrakelWelke vogels zie je in jouw tuin? Het verschil tussen mus en merel ken je misschien wel. Maar wat is het verschil tussen een pimpelmees en een koolmees? Of zit er een ringmus of een huismus op de voedertafel?

De KNNV afdeling Woerden organiseert samen met Jaarrond Tuintelling en Vogelbescherming Nederland een minicursus tuinvogels herkennen als voorbereiding op de Nationale Tuinvogeltelling van 27 en 28 januari 2018. Deelnemers kunnen na afloop van de cursus alle algemene tuinvogels herkennen. De cursus is geschikt voor deelnemers die meer van tuinvogels willen weten. Ook leuk voor beginnende vogelaars en geschikt voor alle leeftijden.

De cursus bestaat uit twee delen: een theoriegedeelte (keuze uit twee dagen) en een excursie.
Donderdag 14 december 2017 theorie, aanvang 20.00 uur: welke tuinvogels kunnen we verwachten, hoe zien ze eruit, wat zijn de verschillen en hoe kunnen we ze naar onze tuin lokken.
Of donderdag 4 januari 2018 aanvang 13.30 uur: nogmaals theorie maar nu overdag in de kerstvakantie, zodat ook jeugd hieraan kan deelnemen.
Zaterdag 20 januari 2018 praktijk, aanvang 10.00 uur: excursie tuinvogels kijken in de praktijk.

Deelname is gratis. Een handige minigids Tuin- en stadsvogels en het boekje Zakgids Vogels van Nederland is verkrijgbaar.
Locatie: NME centrum InBredius, Kievitstraat 42, 3443BG Woerden.

Aanmelden via: https://www.knnv.nl/aanmeldformulier-tuinvogelcursus-knnv-afd-stichts-hollandse-polderland.

Meer informatie over deze cursus, die door KNNV Woerden, vereniging voor veldbiologie wordt georganiseerd, via: vogel@stichts-hollandse-polderland.knnv.nl.