Uit het jaarverslag 2016 door Anja Knijf:

We hebben een vreemd paddenstoelenjaar achter de rug. De winter was zacht waardoor we tot en met december van 2015 nog paddenstoelen konden vinden in het Brediuspark. Daarna volgde een heel koud en nat voorjaar. Bijna alle voorjaarssoorten hebben we gemist, onduidelijk is waar dit door komt. In mei vonden we een mooie heksenkring van Voorjaarspronkridder, in het grasveldje bij de stenen bank. Dit veldje vormt, samen met het Elzenlaantje en het stiltegebied, de drie toplocaties voor paddenstoelen in het Brediuspark.

Eind juni werden al de eerste kleibos mycorrhiza soorten gevonden, zoals de Netstelige heksenboleet, Grote molenaar, Populiervezelkop en Russula’s. In juli werden veel paddenstoelen gevonden in de bermen van de Oudelandseweg. Daarna werd het droog en erg warm. In de paddenstoelenmaanden augustus en september kwam er bijna niets boven de grond en het duurde tot eind oktober voor het weer leuk werd. Maar veel soorten hebben dit jaar verstek laten gaan en geen vruchten gevormd.

Over de eerste waarnemingen van 2017, door Eric Setz:
Op 1 februari was de Paddenstoelenwerkgroep voor de eerste keer weer op pad in Bredius. Het was heel koud en guur weer, daarom duurde ons rondje maar circa één uur. Er was nog niet zoveel te zien, maar we vonden wel een redelijk goed ontwikkelde Gele trilzwam. Verder zagen we in hetstiltegebied langs het water een boomstronk met veel mooie nieuwe Elfenbankjes. We gaan in de gaten houden of zich dit mooi gaat ontwikkelen.

Voor meer informatie over de paddenstoelenwerkgroep kunt u een e mail sturen naar Anja Knijff@hotmail.com.