Na een uitgebreide voorbereiding zijn op 21 februari de werkzaamheden voor de aanleg van de natuurspeelweide op het Landgoed Bredius begonnen.
In de komende 4 tot 6 weken zal de uitvoerder Multituin en Landschap het ontwerp vormgeven, dat Sigrun Lobst van Bureau Aardrijk hiervoor heeft gemaakt. Volgens de planning kan er deze zomer gespeeld worden op de natuurspeelweide. Bij de uitvoering spant Multituin zich in om eventuele overlast zoveel mogelijk te beperken.

De werkzaamheden verlopen voorspoedig en de contouren van de waterpartijen, de heuveltjes en de verhogingen worden al goed zichtbaar. Klik hier voor de opname, die Multituin op 22 februari maakte.

Om de voorbijgangers en bezoekers van het landgoed op de hoogte te houden hangt naast het Brediuspad een informatiebanner. Kijk op ons bericht van 5 december 2019 om het ontwerp in detail te bekijken. Op Facebook staat een fotoverslag van de aanleg. Hieronder vast een paar foto’s.

De komende tijd organiseert de Stichting Landgoed Bredius activiteiten rondom de aanleg van de natuurspeelweide. Zo wordt leggen vrijwilligers op 13 maart een takkenril aan in het kader van NL Doet. Op 18 maart planten leerlingen van de Wilhelminaschool een aantal bomen met Boomfeestdag.

Donaties voor de natuurspeelweide zijn nog steeds zeer welkom! Uw bijdrage kunt u eenvoudig overmaken via donatie-voor-natuurspeelplaats/, of op bankrekening nr. NL21 SNSB 0871 7324 75 van Stichting Landgoed Bredius, onder vermelding van uw naam, adres en e-mailadres. Stichting Landgoed Bredius heeft de ANBI status, een donatie is aftrekbaar voor de belastingen.