Donderdag 11 juni worden de rood-witte linten rond de natuur­speelweide aan het Brediuspad verwijderd. Daarna kan er worden gespeeld.

Nu zoekt het Landgoed Bredius vrijwilligers voor het controleren en veilig houden van de natuurspeelweide. In de zomermaanden voor 2 tot 4 uur per week, in de winter wat minder. Klik hier voor meer informatie.

Intussen worden er nog oeverplanten geplant. Vrijwilligers hebben de laatste tijd de bomen en struiken extra gegeven water wegens de droogte. Zij verwijderden scherpe stukjes steen en glas die uit de ondergrond naar boven kwamen en obstakels, waaraan kinderen zich kunnen verwonden bij het springen. De werving is gestart voor een groep vrijwillige beheerders, die onder leiding van een coördinator de speelweide controleren en veilig houden. De Stichting hoopt, dat vooral ouders zich hiervoor melden. Zij brengen hun ervaringen en die van hun kinderen mee en dat is belangrijk voor het beheer en de ontwikkeling van de speelweide. Klik hier voor meer informatie over deze vacature.