Advies over openbare verlichting

Op verzoek van wethouder A. de Regt heeft het bestuur een verlichtingsadvies laten opstellen voor het landgoed. De gemeente Woerden investeert de komende jaren namelijk in het vervangen van oude lichtmasten. Het bestuur vraagt de gemeente om in het landgoed alle openbare verlichting in één keer te vernieuwen en te moderniseren. De verlichting zou op het Thijssepad sterk beperkt kunnen worden. Op enkele plekken langs het Rijnoordpad en Brediuspad is het wenselijk er voor de veiligheid juist een paar lichtpunten bij te plaatsen.

Nieuw verlichtings-armatuur FRIZA-TP-03

Ook wil het bestuur graag moderne verlichting die in de nachtelijke uren sterk beperkt is en langs het voetpad voor het Parkcafé en NME-centrum zelfs helemaal uitgezet kan worden. Voor de nachtdieren en vooral de vleermuizen is het belangrijk dat de verlichting amberkleurig wordt. Dit blijkt volgens onderzoek van de Universiteit Wageningen het minst schadelijk voor nachtdieren. Het advies is opgesteld door Limes Advies in overleg met o.a. IVN en KNNV.

De gemeente reageerde positief op dit voorstel maar kon nog geen toezeggingen doen. Het bestuur blijft hierover in overleg met de gemeente. Als er meer duidelijkheid is over de uitvoering berichten we jullie opnieuw.

Bekijk de plattegrond

Huidige verlichting langs het Thijssepad

Oude masten