L

Beleef Landgoed Bredius

Op zondag 26 mei is er weer van alles te doen tijdens Beleef Landgoed Bredius. Van 13.00 tot 16.30 uur zijn er diverse optredens en activiteiten, verdeeld over het landgoed.

Muzikale klanken stijgen op tussen de bomen met de nederchansons van Villa Rosie en de folky songs van Geertjan Aleven. Iets verderop, richting het schapenveld, laat een strijkkwartet van TalentXL van het Klooster van zich horen. Wie wil, kan tussendoor onder naar het grote veld, waar ruimte wordt gegeven aan acrobatisch muziektheater. En in Podium Bredius laat Jabbyz horen hoe je popmuziek jazzy maakt.

Natuurlijke beleving en kunst

De bijzondere natuur die het landgoed rijk is, komt aan bod tijdens een biodiversiteitswandeling. Voor wie nog meer wil weten, zijn er mensen van de KNNV en IVN aanwezig in de educatieve tuin en de pluk- en moestuin. Daar kunnen bovendien stekjes, bloemenzaad en fruitsap van het landgoed gekocht worden. De Kunstkring Woerden laat meer van zich zien met een schilderijenexpositie in de pluk-en moestuin.

Wie de natuur meer innerlijk wil ervaren, kan in de grote appelboomgaard deelnemen aan een les Tai Chi. Een andere mogelijkheid om even het lijf los te maken is de beweegroute onder begeleiding van Cesartherapeute Anita Thuis.

200 jaar Landgoed Bredius

In dit jubileumjaar is er extra aandacht voor de geschiedenis met een cultuurhistorische wandeling waarvoor in het hele landgoed informatieborden zijn geplaatst. Figuren uit het verleden komen tot leven tijdens de historische storytelling door leden van de Stichts-Hollandse Historische Vereniging. En natuurlijk is het mogelijk de tentoonstelling 200 jaar Landgoed Bredius te bezoeken.

Voor het hele gezin

200 jaar landgoed klinkt ook nog door in de activiteiten rond dingen van vroeger in het NME-Centrum InBredius. Het landgoed zelf, of beter de bomen laten van zich horen als een eik en een koolmees met elkaar gaan praten op een bankje. Een speurtocht naar dieren van het landgoed is gecombineerd met een kidstour vol leuke weetjes.

Parkcafé Bredius

Wie kent het nog niet, het café met het heerlijke terras midden op het landgoed om even bij te komen van alle indrukken met een drankje en een hapje.

PROGRAMMA

Bekijk de plattegrond