16 april Beleef Landgoed Brediusdag

Op zondag 16 april is het feest op Landgoed Bredius! Tussen 11 en 17 uur bruist het van de activiteiten. Alles is gratis toegankelijk. Kom, luister, voel, en beleef Landgoed Bredius!

’s Ochtends wordt het nieuwe toegangspad bij de Van Kempensingel door wethouder Ad de Regt officieel geopend. De nieuwe avonturenspeeltuin wordt in gebruik genomen en we vieren de komst van het Parkcafé Bredius in de gerestaureerde Hofstede Batestein.

Wandel, ontdek, beweeg en luister
Wandel met een podcast luisterwandeling door de het landgoed langs de bloeiende appelboomgaarden, doe de beleefwandeling ‘Ver-dwaal’ vanaf het parkcafé, of beproef je evenwichtskunst met de balanceer-act van WENTEL. Kom in beweging met buitensport-clinics van Frisbee,  ‘Fit ouder worden’ of ‘Moms in balance’ op het speelveld bij de natuurspeelweide. Ga op date met een boek uit de Boeken blind date in de Pluk- en moestuin en laat je verrassen. Luister naar klankschalenmuziek, of doe mee met een yoga clinic in de boomgaard midden op het landgoed. En mijnheer Bredius? Misschien kom je hem tegen…

Verhalen voor jong en oud
Om 11.30 en 14.00 uur kunnen kinderen en hun (groot-)ouders in de nieuwe avonturenspeeltuin meedoen aan de voorstelling van de Verhalenvertellers: Luister, zing en beleef de natuur om je heen.
Verhalen voor volwassenen zijn er tussen 11 en 12.30 uur in het Arboretum, waar de Woerdense theatermakers ‘de Vertelmeesters’ korte verhalen vertellen uit hun succesvolle serie Torah Toppers.

Activiteiten bij InBredius, Kukele-boe en Podium Bredius
Natuurlijk zijn NME-Centrum InBredius en Stadsboerderij Kukele-boe open. Voor de kinderen is er bij InBredius een speurtocht en ze hebben er braakballen van ooievaars om uitpluizen. Bij Kukele-boe wachten de geiten, ezel, konijnen, varkens en vogels op je om aangehaald te worden.
Ook bij Podium Bredius staan de deuren open: luister naar livemuziek van Jan van Piekeren, of leef je uit in één van de jamsessies.

Kijk voor een toelichting op de Agenda.

Bekijk de plattegrond

De heer Bredius