Bernt Feis: bestuurslid van maart 2014 tot december 2021

Op 9 december 2021 nam Bernt afscheid van het bestuur van de Stichting Landgoed Bredius.
Bernts betrokkenheid bij de verbetering van het park gaat terug tot 2012, toen hij als vertegenwoordiger van de Stichting Groene Hart en als betrokken buurtbewoner deelnam aan het Burgerinitiatief Brediuspark. Voor zijn verhuizing van Oudewater naar Woerden in 2000, kwam hij al vaak wandelen in het Brediuspark: een unieke groene plek zo dicht bij de binnenstad. Langs de Oude Rijn hebben circa 120 landgoederen gelegen, waar bijna niets meer van over is. Rond Woerden zijn alleen Landgoed Boschlust aan Geestdorp en Villa Rijnoord overgebleven

Mijlpalen waren de visie op de verbeteringen op het landgoed in 2012, de oprichting van de Stichting Landgoed Bredius in 2014, de overeenkomst met de gemeente over het overnemen van het beheer en de oprichting van de Stichting Hofstede Batestein in 2015. Als bestuurslid bij het landgoed en bij de hofstede vormde Bernt de schakel tussen beide.

In 2014 schreef hij samen met Winny van Rij de publicatie ‘Paradijs in de stad’. In 2020 redigeerde hij het boek ‘Van Batestein tot Bredius’.

Bij zijn dagelijkse wandelingen blijft Bernt van het landgoed genieten. Hij kijkt uit naar de voltooiing van de restauratie van de hofstede en de opening van het Parkcafé Bredius. Zijn wensen voor de toekomst? Een openluchtmuseum voor de fruitteelt met informatie over de teelt, de rassen en hoe het vroeger ging. En cultuur: kleine concerten, of een expositie van beelden of schilderijen.

Bekijk de plattegrond

Eén van de mooiste plekjes, aan de noordkant van de schapenweide: geen bruggetjes, een beetje ruig, in elk jaargetijde anders