Bezoek de Hofstede Batestein met Open Monumentendag

In de gerestaureerde hofstede, waar nu Parkcafé Bredius gevestigd is, is op Open Monumentendag de film ‘Hofstede Batestein van bouwval tot parkcafé’ te zien, met prachtige dronebeelden van boven af van de hofstede en omgeving.

En wandel de cultuurhistorische wandeling over het Landgoed Bredius. De beschrijving ligt in het parkcafé klaar.

9 september van 10.00 – 18.00 uur
10 september van 10.00 – 18.00 uur

Toegang gratis.

Hofstede Batestein

De Hofstede Batestein is onderdeel van het agrarisch erfgoed Landgoed Bredius. In 1824 heeft Jacob Bredius de eerste stukken grond aangekocht net buiten de toenmalige stadswallen van de stad Woerden. Zijn zoon Cornelis breidde het landgoed uit en bouwde in 1852 de Hofstede Batestein: de boerderij en een bijgebouw dat als zomerhuis annex wagenschuur diende. Beide gebouwen hebben een gevel in vroeg neo-gotische stijl. In 1977 heeft de hofstede met het bijgebouw de status van rijksmonument gekregen.

In 2008 is de hofstede zwaar beschadigd door brand. De Stichting Hofstede Batestein zette zich in voor de restauratie, die in het voorjaar van 2022 gereed kwam. Nu is het Parkcafé Bredius er gevestigd. Bij de restauratie zijn ook de bijzondere spitsboogvensters en ramen met gebogen roeden weer teruggebracht.

Bekijk de plattegrond