Informatieborden cultuurhistorie landgoed

Wie heeft ze intussen gezien: 15 borden met informatie en foto’s over de cultuurhistorie van Landgoed Bredius. Ze vertellen over nog aanwezige én verdwenen gebouwen, over de boomgaarden, de vletsloot en het slingerbos. Soms zijn er nog resten te zien van waar ooit gebouwen stonden en waar mensen actief waren op het landgoed. Op oude foto’s staan paden en lanen die ooit het hele landgoed doorkruisten. Ze zijn nu (deels) nog zichtbaar en in gebruik als wandel- of fietspad.

Op elk bord staat ook een dier vermeld met een weetje en een vraag of opdracht voor kinderen (en volwassenen).

De flyer met plattegrond en afvinklijstje voor de zoektocht naar dieren is te vinden in Parkcafé Bredius (open woensdag tot en met zondag) en bij het NME-centrum InBredius tijdens kinderactiviteiten (zondagmiddag).

De borden staan verspreid over het hele landgoed en zijn met behulp van een plattegrondje allemaal te vinden. Ze zijn door Stichting Landgoed Bredius geplaatst met hulp van medewerkers van Abrona NUdoen!

In combinatie met de tentoonstelling 200 jaar Landgoed Bredius geven de borden een mooi beeld van de geschiedenis en ontwikkeling van het landgoed. De tentoonstelling in NME-centrum InBredius is in de maand juni elke zondagmorgen extra geopend van 10:00 tot 13:00 uur. Maar hij is natuurlijk ook te bekijken tijdens de kinderactiviteit van 13:30 – 16:30 uur.

Bekijk de plattegrond