Co Verhoef overleden

Op 24 februari is Co Verhoef overleden aan kanker. In de Fruitbomengroep was Co een kundige en betrokken vrijwilliger. Een man met een mening, die graag bereid was zijn kennis over te dragen en altijd bereid was te helpen waar dit nodig was.

Al voor 2014, toen de Stichting Landgoed Bredius werd opgericht, was Co actief op het landgoed: als lid van de Landschapsbeheergroep van het IVN, bij het knotten van de wilgen en in de boomgaarden. Samen met Jaap Mulder was hij begonnen met het snoeien van de hoogstamfruitbomen, omdat de gemeente de bomen verwaarloosde. Co had veel verstand van fruitbomen en snoeien deed hij sinds jaar en dag.

In het midden Co Verhoef naast zijn vrouw Trees bij het Oogstfeest van 2020

Als de leden van de Fruitbomengroep twee maal per jaar instructie kregen van een medewerker van Landschap Erfgoed Utrecht, volgde Co de les op een afstand. Hij had wel eens andere opvattingen over de wijze van snoeien en omdat bij het samen snoeien van een boom ‘twee kapiteins op één schip’ niet werkt, nam Co in de grote boomgaard een eigen strook voor zijn rekening, de ‘Boomgaard van Co’, waar alleen hij snoeide. Hij kon genieten van een goed gesnoeide boom, of dit nu door hemzelf of door een ander was gedaan. ‘Het is een plaatje’, zei hij, als hij tevreden was.

Bekijk de plattegrond