Een nieuwe rieten kap op de Hofstede Batestein

Sinds begin juli werd er gewerkt aan het aanbrengen van de rieten kap op de Hofstede Batestein. Deze is nu af. Tegelijkertijd is er een lichtstraat in het dak gemaakt om meer licht op de deel te krijgen. Met alleen de stalruitjes zou het anders vrij donker worden binnen.

Na het plaatsen van het gebinte eind april en het plaatsen van de dakplaten in mei, krijgt de boerderij met de nieuwe rieten kap langzaam maar zeker het oude vertrouwde beeld weer terug.
Het oude stucwerk is inmiddels ook van de gevels verwijderd zodat over enig tijd de nieuwe stuclaag aangebracht kan gaan worden.

De inzamelingscampagne gaat ondertussen volop voort. We zijn inmiddels de 15.000 euro gepasseerd. Dus nog minimaal 10.000 euro erbij om ons doe te bereiken. De zeer velen die inmiddels een bijdrage gestort hebben, zeer hartelijk dank. Diegenen die het al steeds van plan waren, maar het nog niet gedaan hebben, doe het nu. We hebben uw bijdrage nog hard nodig. En u krijgt er een prachtig gerestaureerde Hofstede Batestein in het prachtige Landgoed Bredius voor terug. Doe mee!

Lees over de inzamelingscampagne op https://www.bouwbrediusboerderij.nl/

Gerard Lieverse, Stichting Hofstede Batestein

Bekijk de plattegrond