Een nieuwe toegang tot het landgoed

Het pad tussen de Van Kempensingel en de Hofstede Batestein is open, met een nieuwe fietsenstalling en nieuwe bruggen in de stijl van de hofstede.

Avonturenspeeltuin

Onder de atlasceders bij de vijver ligt de nieuwe avonturenspeeltuin voor jonge kinderen. Die gaat in december open. Zo krijgen het gras en de planten nog even de kans om te groeien en wat sterker te worden, voordat er wordt gespeeld. De speeltuin biedt de kinderen een uitdaging op eigen verhalen en spelletjes te verzinnen en lekker te bewegen. Er is een lage speelheuvel met een uitkijkpunt, een boomvlonder, stapstammen, en een minidoolhof van hagen. Bij de houten speelelementen is het meeste hout afkomstig van het landgoed, zoals een paar eiken die bij de laatste januaristorm zijn omgewaaid.

Uitbreiding Kukele-boe

Aan de overkant van het pad komt een uitbreiding van Stadsboerderij Kukele-boe. Hier moet eerst wat vervuilde grond worden opgeruimd, waardoor nog niet bekend is, wanneer het klaar is. Kukele-boe is toegankelijk door een nieuw hek tussen NME-Centrum InBredius en het Parkcafé Bredius.

Bekijk de plattegrond

De nieuwe avonturenspeeltuin

ingang Kukele-boe bij InBredius