Een nieuwe toegang tot Landgoed Bredius

Als de restauratie van de Hofstede Batestein voltooid is, openen Marcha en Dave Kortekaas in het voorjaar hier hun Parkcafé Bredius. De toegang tot het parkcafé en het terras komt aan de westkant van de boerderij. Een nieuw pad vanaf de Burgemeester van Kempensingel leidt straks naar de boerderij, met het hierin gevestigde Parkcafé, de dierenweide Kukele-boe en een ‘avonturenspeeltuin’ voor jonge kinderen.

In samenspraak met de Hofstede Batestein, het Parkcafé, dierenweide Kukele-boe en Landgoed Bredius heeft de gemeente een plan opgesteld voor deze nieuwe toegang tot het landgoed en de speeltuin. De nieuwe toegang is vooral van belang voor de exploitatie van het Parkcafé Bredius. De gemeenteraad heeft in juli 2020 met dit plan ingestemd en geld ter beschikking gesteld om het te kunnen uitvoeren. De gemeente heeft toegezegd, dat de nieuwe toegang gereed zal zijn, wanneer het parkcafé haar deuren opent.

klik op de afbeelding voor een vergroting

Mooie details
Het plan voor de nieuwe toegang is in opdracht van het landgoed door Limes Landschapsadvies uitgewerkt en gedetailleerd. Er zijn mooie bruggen ontworpen met balustrades die verwijzen naar de neogotische ramen in de Hofstede. Op de bruggen komen fraaie houten poorten die afsluitbaar zijn. En rond de dierenweiden en de speeltuin komen lage kastanje-houten hekwerken.

Klik voor sfeerbeelden van hekken en oevers op deze link>.

Dierenweide Kukele-boe
Het nieuwe stuk dierenweide komt in de plaats van het oude stuk bij de ceders, waar de nieuwe avonturenspeeltuin komt. Voor de veiligheid van de dieren wordt het nieuwe stuk dierenweide omringd door een sloot.  De hoofdentree van kinderboerderij Kukeleboe komt via het erf van Hofstede Batestein en NME-Inbredius.

Avonturenspeeltuin
Dit wordt een speeltuin voor jonge kinderen met een lage speelheuvel met een uitkijkpunt, een boomvlonder, stapstammen, en een minidoolhof van hagen.  

Toegangspoort aan de Kievitstraat
Aan de Kievitstraat komt bij het Brediushonk een laanpoort voor het bevoorradingsverkeer van het Parkcafé Bredius en het NME-Centrum en een klaphek voor voetgangers.

Bekijk de plattegrond

stapstammen in avonturenspeeltuin; sfeerbeeld Limes Landschapsadvies

Laanpoort Kievitstraat, ontwerp Limes Landschapsadvies