Gemeentelijke onderscheiding voor Mieke Lendfers

Op 30 juni ontving Mieke Lendfers, van maart 2014 tot januari 2021 voorzitter van Landgoed Bredius, uit handen van burgemeester Molkenboer een gemeentelijke onderscheiding van de gemeente Woerden voor haar bijzondere inzet voor het landschap, de natuur, de cultuurhistorie en het behoud van de sfeer en de rust die belangrijk is voor de stad.

De burgemeester ging in zijn toespraak terug naar de periode 2013 – 2014, toen uit de initiatiefgroep Brediuspark de Stichting Landgoed Bredius voortkwam. Het was een hele klus om alle organisaties in en om het park te verenigen en dat is Mieke, en ‘haar trawanten’ gelukt. De gemeente stond toen voor de keus om het beheer en de exploitatie over te dragen aan de nieuwe stichting, iets waar de gemeente toen nog weinig ervaring mee had. De burgemeester prees Miekes niet aflatende inzet: ‘jij bent doorgegaan met een duidelijk doel voor ogen en dat is fantastisch gelukt. Er zijn weinig plaatsen, die zo’n uniek park hebben. Het is een parel in onze samenleving’.

De restauratie van de Hofstede Batestein, waarvoor Mieke zich ook heeft ingezet, noemde hij de kers op de taart, waarna hij – nogmaals – zijn dank uitsprak.

Bekijk de plattegrond