Ingang Kukele-boe verplaatst

Bericht van Gérold Borsboom van Stadsboerderij Kukele-boe

Deze zomer is de ingang van Stadsboerderij Kukele-boe verplaatst naar het centrumgebied van het Landgoed Bredius, waar ook het NME-centrum In Bredius en Parkcafé Bredius zijn gevestigd. De nieuwe ingang is te bereiken via het voormalige boerenerf van de familie Bredius. De bebouwingen op dit erf hebben nieuwe bestemmingen, maar geven een goed beeld van het gemengde boerenbedrijf dat Landgoed Bredius en Hofstede Batestein eeuwenlang is geweest.

Op dit erf bevindt de ingang van Kukele-boe zich aan het einde van het pad dat tussen de boerderij en de schuur is aangelegd. Het nieuwe toegangshek staat op een nieuwe brug, die over de oorspronkelijke betonnen brughoofden en naast de oude stoepsloot ligt. Het is precies op de plek waar Bredius vroeger van zijn erf naar de varkens in het oude varkenskot liep. Zo volg je als het ware zijn voetsporen van het voormalig boerenerf naar wat nu de stadsboerderij is.

De plaats van de ingang naar Kukele-boe is bij de herinrichting van het centrumgebied van het landgoed bepaald. Het doel van deze herinrichting is om het gebied aantrekkelijker en toegankelijker te maken voor bezoekers en om de historische en ecologische waarden te versterken. Zo wordt Landgoed Bredius nog meer een plek waar je kunt ontspannen, ontdekken en ontmoeten.

Om bij de nieuwe toegang te komen, kun je vanaf de parkingang aan de Kievitstraat het bord NME-centrum In Bredius volgen. Achter het NME-centrum vind je de nieuwe toegang naar Kukele-boe. Van woensdag tot en met zondag is het Parkcafé Bredius geopend en dan kun je ook via het nieuwe entreepad aan de Burgemeester van Kempensingel naar Kukele-boe lopen.

Bekijk de plattegrond