Kukele-boe gesloten uit voorzorg

Volgens de coronaregels, die 14 januari bekend werden gemaakt, zijn bij dierenweide Kukele-boe weer bezoekers toegestaan. Maar vorige week is in Nieuwerbrug het vogelgriepvirus vastgesteld. Alle 220 eenden, ganzen en zwanen van dit bedrijf zijn geruimd. Uit voorzorg heeft het RIVM voor pluimveehouders binnen de 10 km cirkel van dit bedrijf aanvullende maatregelen genomen. Dierenweide Kukele-boe valt binnen deze cirkel en blijft daarom voorlopig gesloten.

Dit weekend zijn bij Kukele-boe de eerste 4 geitenlammetjes geboren. Deze keer geen beschuit met muisjes om het te vieren. Dat is niet alleen teleurstellend voor de bezoekers, maar ook voor de dierenverzorgers. Want wat is er leuker om in de kraamkamers de pasgeboren geitenlammetjes aan de bezoekende kinderen te tonen? En daar hadden de verzorgers zich al enige tijd op verheugd.

Totdat het vogelgriepgevaar is geweken blijft Kukele-boe gesloten De dierenverzorgers proberen daarmee te voorkomen dat het pluimvee van de dierenweide ziek wordt en daardoor mogelijk geruimd gaat worden.

Kukele-boe maakt van deze nood ook een deugd: Voor de vrijwilligers biedt dit dé mogelijkheid om komende weken ongestoord en veilig de vloerfundering voor de nieuwe hooiberg te maken. In deze fundering wordt betonijzer verwerkt. Dit ijzer heeft gevaarlijke uitstekend punten en daarom is het verstandig om even geen bezoekers en zeker geen kinderen op de dierenweide toe te laten.

Op 11 december is met de bouw van de hooiberg gestart. In de kerstvakantie hebben diverse bedrijven meegeholpen. Het is nu aan vrijwilligers van Kukele-boe om het grond- funderingswerk af te ronden, zodat daarop vervolgens een authentieke hooiberg gebouwd kan worden.

Op het erf van de naastgelegen Hofstede Batestein heeft eeuwen lang een hooiberg gestaan. Eerst een zeskantige en later een vierkantige. Dierenweide Kukele-boe herbouwt de zeskantige hooiberg.

Bekijk de plattegrond

Dierenverzorger Robert Stoof met de twee oudste geitenlammetjes