Landgoed Bredius 200 jaar

In 1824 koopt Mr. Jacobus Bredius een strook land van 7 ha in het oostelijk deel van de polder Oudeland als start voor het toekomstig landgoed, 200 jaar geleden dus. We gaan het hele jaar door aandacht geven aan dit mooie jubileum. Dat doen we samen met de vrijwilligers, partnerorganisaties op het landgoed, andere betrokkenen en Gemeente Woerden.

De officiële start van het jubileum is op zaterdagmiddag 6 april. Kort daarvoor, op dinsdag 26 maart, is er een lezing over de familie Bredius bij de algemene ledenvergadering van de historische vereniging  SHHV>.

Cornelis Jan Bredius, 1861

Er komt een tentoonstelling in NME-Centrum InBredius, met een overzicht van de geschiedenis van het landgoed. Bij bestaande activiteiten, zoals de open dag Beleef Landgoed Bredius in mei en Open Monumentendag en het Oogstfeest in september, gaan we kijken hoe we wat extra’s kunnen organiseren, bijvoorbeeld een wandeling over het landgoed met aandacht voor de plekken waar de geschiedenis nog zichtbaar is.

In het jubileumjaar gaan we ook een actie houden om 200 nieuwe Vrienden> te werven, die het landgoed mee helpen ondersteunen.

Bekijk de plattegrond

Vroeger liepen de kalveren onder de hoogstamfruitbomen.
Op de foto is afgebeeld de moeder van C.R. Bredius, mw. C.H. Bredius-Adam, in 1943.

Kopfoto: spandoeken kondigen het jubileumjaar aan.