Lekker gewerkt

Twintig vrijwilligers van de Landschapsbeheergroep van het IVN hebben zaterdag 12 november gewerkt bij de wal langs de Oudelandseweg. Na de stormen in januari stond een aantal bomen niet meer helemaal stevig. Ze zijn omgezaagd met de kettingzaag, veilig omgetrokken en in kleine stukken gezaagd. Daarnaast is het groen uitgedund met gebruik van handgereedschap.

De Landschapsbeheergroep werkt in het winterseizoen vijf zaterdagen aan landschapsonderhoud in en om Woerden. De volgende werkdag is op zaterdag 10 december. Nieuwe vrijwilligers zijn welkom. Ga voor meer informatie naar www.ivn.nl/afdeling/woerden/activiteiten/werkgroep-landschapsbeheer-december>.

Buitenbanjers

(tekst en foto’s André van Kleinwee)

De Buitenbanjer plusgroep van het IVN, de jeugdnatuurgroep voor 12 jaar en ouder, heeft grote lisdodden verwijderd bij de kikkerpoel. Deze ligt in het natuurontwikkelingsgebied dat door de Buitenbanjers wordt onderhouden. Dit gebiedje ligt langs het hoofdpad tegenover  de grote appelboomgaard. Voor de groene en de bruine kikkers is deze poel belangrijk om hun eitjes af te zetten in het voorjaar. In de zomer zetten libellen onder water hier hun eitjes af aan de waterplanten. Hiervoor is  het belangrijk, dat de begroeiing in en rond de poel in het najaar voor een deel verwijderd wordt. Met heggenscharen werden de planten onder water afgeknipt. Met een sloothaak en een hark werd het afgeknipte materiaal naar de kant gehaald. Ga voor meer informatie over de Buitenbanjers naar www.ivn.nl/afdeling/woerden/buitenbanjers> 

Bekijk de plattegrond

Deze foto en kopfoto: Erwin Meijer

Foto: Henri van MIddelaar