Marie José Vervest stelt zich voor

Hallo, mijn naam is Marie-Jose Vervest en ik ben sinds 1 oktober bestuurslid van de Stichting Landgoed Bredius.

Alweer bijna 20 jaar geleden kwam ik uit Amsterdam naar de Nieuwendijk in Woerden om daar te gaan wonen met mijn partner Henze en zijn twee zonen. De jongens zijn alweer lang geleden uitgevlogen (naar Amsterdam) en we hebben er inmiddels een geweldige kleindochter bij.

Het Bredius Bos, zoals wij het noemen, voelt als onze achtertuin en is mijn favoriete wandelplek. Het was mijn dagelijkse ‘lucht- en ontspanningsplek’ toen ik afgelopen jaar vanwege de Covid maatregelen volledig vanuit huis werkte.

In mijn werk houd ik me bezig met internationaal natuur- en klimaatbeleid. Zo coördineerde ik het afgelopen jaar voor Milieudefensie een internationaal programma ter bescherming van tropische bossen en de inheemse gemeenschappen die er wonen. Daarvoor werkte ik 15 jaar bij Wetlands International een internationale NGO die overheden adviseert over integraal waterbeheer en het belang van wetlands voor klimaat, biodiversiteit en rampenbestrijding. Ik heb voor mijn werk veel gereisd en met eigen ogen gezien wat de gevolgen zijn van klimaatverandering in droge gebieden in Afrika en de kwetsbare kustregio’s in Azië.

Toen mij gevraagd werd of ik belangstelling had voor een bestuursfunctie bij de Stichting Landgoed Bredius werd ik meteen enthousiast. Ik wil heel graag wat ‘dichter bij huis’ van betekenis zijn. En een bijdrage leveren aan het in stand houden en waar mogelijk verbeteren van het prachtige landgoed zodat het zijn natuur- en cultuurhistorische waarde kan behouden.

Ik ben onder de indruk van het grote aantal vrijwilligers. En van wat er de laatste jaren is gerealiseerd. De natuurspeeltuin en de pluk- en moestuin vind ik een enorme verrijking en we verheugen ons op de opening van het Park Café voorjaar 2022.

We zijn aan het bespreken waar ik me mee bezig ga houden binnen het bestuur. Er zijn veel lopende projecten dus genoeg te doen. Ik heb er veel zin in.

Bekijk de plattegrond

Marie José Vervest met Peter Paul van der Lugt