Nieuw: beweegroute Bredius

Op 1 november wordt op de speelweide aan het Brediuspad een beweegroute geopend. Aan de hand van de bordjes langs de route kunnen oude en jonge mensen werken aan hun conditie, kracht en balans.

Ouderen kunnen ook in groepsverband, onder begeleiding van een coach, gebruik maken van de route. Iedere donderdag, vanaf 9 november, om 10.00 uur bij het startbord op de speelweide, bij de  kleine speeltuin aan het Brediuspad. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

De beweegroute is een idee van Anita Thuis. Als oefentherapeut Cesar kent zij het belang van dagelijks bewegen voor de algehele gezondheid en welzijn.  De nieuwe beweegroute geniet ook buiten Woerden belangstelling. Bij de opening op 1 november zullen naast het Beweegteam Woerden, bestuursleden van Stichting Landgoed Bredius en Stichting ’t Oude Landt ook vertegenwoordigers van de Nederlandse Sportraad, het Ministerie van VWS en de Beweegalliantie aanwezig zijn.

Belangstellenden zijn van harte welkom de opening bij te wonen en de route uit te proberen  op 1 november van 10.45 tot 11.30 uur bij de kleine speeltuin op de speelweide aan het Brediuspad.

Bekijk de plattegrond

André van Kleinwee en Kars Wilms slaan een paal in de grond voor één van de bordjes van de nieuwe beweegroute