Nieuwe penningmeester: Perry Heijne

Perry Heijne is sinds begin mei de nieuwe penningmeester van het Landgoed Bredius. Hij is geboren (1964) en getogen in Stadskanaal, opgeleid als registercontroller en woont samen met zijn vrouw aan de Vegakade in Woerden. Zijn twee kinderen zijn al uitgevlogen. Perry nam contact op met het bestuur van het landgoed over de rol van penningmeester na onze oproep in de Woerdense Courant in november vorig jaar.

Perry zet zich al sinds het begin van dit millennium in voor een betere wereld en gezonde planeet. Hij werkte toen voor TNT en raakte enorm geïnspireerd door de prachtige verhalen en unieke humanitaire projecten die vanaf 2001 in het logistieke bedrijf op de agenda werden gezet door de samenwerking met het Wereld Voedsel Programma. Al snel werd Perry gevraagd door de toenmalige directeur Peter Bakker om zijn bedrijfseconomische kennis niet alleen in te zetten voor het bestuur en aandeelhouders, maar ook voor de noodhulpprogramma’s van het Wereldvoedselprogramma en de milieuagenda. Toen TNT werd overgenomen en de samenwerking met het Wereldvoedselprogramma beëindigd ging Perry in 2014 voor ontwikkelingsorganisatie CARE.

Op dit moment zet Perry zich in voor behoud van biodiversiteit als Financieel Directeur bij het Wereld Natuur Fonds. Daarnaast is hij toezichthouder in het onderwijs bij MBO Utrecht en Hogeschool van Hall & Larenstein. Ook is hij verbonden aan de Universiteit van Tilburg waar hij de wetenschappers van het Zero Hunger Lab adviseert hoe ze met wiskunde honger de wereld uit kunnen helpen. Op woensdagavond en zaterdagochtend kun je Perry vaak op de atletiekbaan vinden waar hij de junioren van AV Clytoneus training geeft. 

Omdat zijn klus voor WNF binnenkort is afgerond kan Perry vanaf medio juni zijn taken als penningmeester voor het Landgoed Bredius volledig oppakken. Samen met alle vrijwilligers en het bestuur wil onze nieuwe penningmeester ervoor zorgen dat we de beschikbare middelen zo goed als mogelijk blijven inzetten voor het Landgoed Bredius, zodat nu en in de verre toekomst mens en natuur kunnen groeien en bloeien in Woerden.

Bekijk de plattegrond