Nieuwsjaarsbijeenkomst

Wethouder De Regt breekt een lans voor het behoud van de schoonheid in cultuur en natuur

Bij de nieuwjaarsbijeenkomst op 8 januari wenste wethouder Ad de Regt van openbare ruimte, milieu en natuur de vrijwilligers van NME-Centrum InBredius, Landgoed Bredius, IVN en KNNV een jaar van gezondheid en geluk en veel blije en inspirerende dagen om een bescheiden bijdrage te leveren om deze aarde leefbaarder, groener en mooier te maken. Hij refereerde aan de periode van de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog, toen alles in puin lag en cultuur en natuur verwoest waren en aan de smerige verwoestende oorlog, die op dit moment in onze Europese achtertuin woedt.

Maar schoonheid richt zich ook steeds weer op, hoe lang het ook mag duren, hoeveel moeite en geld het ook mag kosten. De schoonheid van natuur en erfgoed komen op het Landgoed Bredius harmonieus samen. De vrijwilligers houden ieder op eigen wijze en met eigen deskundigheid, toewijding en creativiteit de groene oase van het Landgoed Bredius in onze stad aantrekkelijk, gastvrij en levend. Het is een schoolvoorbeeld van wat maatschappelijk initiatief in samenwerking met de overheid kan bereiken.

Namens het gemeentebestuur sprak de wethouder zijn erkentelijkheid uit voor de inzet van de vrijwilligers en riep hij op onze rol te blijven vervullen in het opbouwen en bewaren van de schoonheid in natuur en cultuur, ook in het komende jaar.

Bekijk de plattegrond

V.l.n.r. wethouder Ad de Regt, voorzitter van InBredius Bert de Groot en voorzitter van Landgoed Bredius Henri van Middelaar

Vrijwilligers