Peter Mouthaan stopt als penningmeester van Landgoed Bredius

Peter: “Ik ben nu drie jaar met veel plezier penningmeester en bestuurslid geweest en had dat ook best nog wel wat langer willen doen. Maar als deze nieuwsbrief verschijnt ben ik voor een langere periode op reis met ons campertje en dat is iets dat we de komende jaren vaker gaan doen. Telkens drie of vier maanden weg en dan alles weer oppakken lijkt mij niet zo handig voor de continuïteit. Maar het afscheid als penningmeester is zeker geen afscheid van het Landgoed. Ik zal er als vrijwilliger zeker bij betrokken blijven”.

Langdurig en intensief betrokken

Als IVN-natuurgids was Peter al vanaf eind jaren ’90 van de vorige eeuw betrokken bij het landgoed en als bestuurslid van het IVN is hij in oktober 2013 actief gaan participeren in het burgerinitiatief voor het Brediuspark, de voorloper van Landgoed Bredius. Toen hij eind 2018 stopte met werken, werd hij  penningmeester van de Stichting Landgoed Bredius.

Peter dacht bij het opzetten van de Pluk- en moestuin mee over het teeltplan. Hij was nauw betrokken bij de realisatie van het schuilhok voor de dieren op de schapenweide en hij was ook praktisch actief, bijvoorbeeld als invaller bij de vrijwilligers van de natuurspeelweide.

Aandacht voor biodiversiteit

Peter: ’Nu de grote projecten uit ons eerste visieplan grotendeels zijn gerealiseerd hoop ik dat we weer iets meer de nadruk op de natuur en biodiversiteit van het landgoed kunnen leggen. Met name de teruggang in de biodiversiteit in en om het water is iets wat mij wel zorgen baart’.

Bekijk de plattegrond

Peter Mouthaan