De Pluk- en Moestuin

Er is nog van alles aan groente te koop, zoals: sperziebonen, snijbonen, groen lof, snijbiet, prei, courgettes, pompoenen, wortels, tomaten, sla, bietjes en allerlei soorten kruiden. Daarnaast zijn er ook bloemen en bramen. Alles zolang de voorraad strekt

De tuin is zeker tot eind oktober open. Mogelijk is er niet veel meer te koop, maar een wandelingetje en een praatje kan altijd.

Alle groente in de soep

Vijf groepen leerlingen van basisscholen bezochten de tuin voor het project: ‘Alle groente in de soep’, waarbij de kinderen groente oogstten om er daarna bij NME-Centrum InBredius soep van te koken. Heel leerzaam om te zien hoe een wortel groeit, of een rode biet en hoe je de boontjes plukt. De vrijwilligers vinden het ieder jaar leuk om  de kinderen te ontvangen. 

Een goed seizoen

Dankzij eerst droogte en warmte en later koeler weer en regen groeide alles geweldig.  Er is veel geoogst en verkocht: groente, bloemen, bessen en bramen. Met uitzondering van wat bramen is het fruit nu op, de struiken worden gesnoeid. De sperziebonen en snijbonen groeien nog steeds en zijn heerlijk.

We hebben dit seizoen weer veel nieuwe bezoekers op de pluk en moestuin mogen ontmoeten.

Bekijk de plattegrond

Alle groente in de soep