Pluk- en moestuin sluit zomerseizoen af, 23 oktober laatste dag

Het seizoen van de pluk en moestuin loopt naar het eind toe. Zaterdag 23 oktober is de laatste dag voor de verkoop van de nog resterende bloemen, stekjes en groente. Daarna is de tuin gesloten voor het publiek. De vrijwilligers blijven nog aan het werk.

Het was een bijzonder seizoen voor de tuin met een rijke oogst aan rode bessen, wijnbessen, bramen en kruisbessen. De boontjes, pompoenen en courgettes groeiden goed en de Pattison pompoen was een juweeltje. Veel kopers hebben kennis gemaakt met deze sierlijke pompoen

Slakken deden zich tegoed aan de jonge plantjes, vooral aan de zonnebloemen helaas.  Een schrale troost: niet alleen op het Landgoed Bredius waren er veel slakken. Veenmollen en woelmuizen genoten van de bieten en de aardappels. De natuur gaat zijn gang. 

Ondanks dat er geen zonnebloemen verkocht werden zijn er veel boeketten geplukt. De verkoop van stekjes was een groot succes en een mooie uitbreiding van het aanbod op de tuin. De tuin was een lust voor het oog en de vrijwilligers mochten veel nieuwe bezoekers verwelkomen. Vaak hoorden ze de mensen zeggen: “Ik loop hier wel vaak langs, maar ben er nog nooit geweest” .

De 35 vrijwilligers en de medewerkers van NuDoen! Groen hebben weer veel werk verzet!

Bekijk de plattegrond