Uitje van de vrijwilligers van de Educatieve tuin

In goed democratisch overleg hadden we dit jaar besloten ons jaarlijkse uitje te doen met de fiets. De keuze viel daarbij op het Maximapark in Vleuten-De Meern en in het bijzonder de Vlinderhof, een prachtige tuin ontworpen in samenwerking met de bekende tuinarchitect Piet Oudolf.

Om 9.00 uur vertrokken we voltallig om al peddelend en kletsend rond 10.00 uur aan te komen bij Castellum Hogewoerd, waar we aan de koffie met heerlijke taart gingen. Na wat rondkijken bij de pluk- en moestuin die rond dit museum ligt gingen het naar de Vlinderhof. Onderweg trof ons de enige bui van de ochtend, helaas een flinke, maar we konden even schuilen, dus de schade viel mee.

Bij de Vlinderhof aangekomen, via het trekpontje, konden we genieten van de prachtige tuin met bijzondere inrichting en mooie planten. Met een waterig zonnetje erbij konden we naar hartelust rondkijken en na afloop ons meegebrachte boterhammetje opeten. Daarna weer op Woerden aan. Iedereen was het er over eens: een zeer geslaagd uitje.

Wietje Daams, coördinator van de Ecucatieve tuin

Bekijk de plattegrond