Velen hebben hem gezien; velen hebben er achter of er voor gestaan. Vonden hem mooi of lelijk.
Tweeëntwintig jaar heeft hij dienst gedaan, de oude keuken van InBredius. In groen en rood een gezichtsbepalend element in de Brediusschuur. Eenvoudig maar doeltreffend.

Maar ook InBredius gaat met de tijd mee en na vijf jaar plannen maken en overleggen – twee jaar pas op de plaats in verband met de plannen rondom het Centrumgebied – is de nieuwe keuken in InBredius een feit. Strak, modern, eigentijds. En ook weer een gezichtsbepalend element in een ‘oude’ omgeving zonder afbreuk te doen aan de Brediusschuur. Nee… InBredius. Ook de naamgeving is geruime tijd geleden gemoderniseerd en heeft de naam van de plaats waar het plaatsvindt in Bredius – InBredius.

De nieuwe keuken is uitgerust met een koelkast, vaatwasmachine, keramische kookplaten, kokend waterkraan en verlichting boven het werkblad. De losstaande bar is verrijdbaar en kan ook op andere plaatsen in de zaal worden gebruikt.
Daarnaast zijn het tv-scherm en het projectiescherm verplaatst naar de andere kant van de zaal waarmee de kijkrichting niet meer naar de keuken is.

De werkzaamheden zijn uitgevoerd door de jongens van NuDoen! Groen, Cees Nap, de buurmannen van Lisa van Hemert (secretaris van InBredius) en professionele leveranciers: De Leeuw Interieurbouw uit Woerden heeft de keuken en de bar gemaakt en geleverd, de firma’s Plomp en Groen & Aldenkamp zorgden voor de aansluitingen. De planning en de regie was in handen van het bestuur van InBredius.

Met deze veranderingen en aanpassingen is InBredius weer klaar voor de komende jaren en kunnen het NME, de ‘groene’ verenigingen en de huurders weer optimaal van InBredius gebruik maken.

InBredius oude keuken