Op zondag 29 september van 13.00 -17.00 uur vieren we het Oogstfeest. De hot spots zijn NME-Centrum InBredius en de historische moes- en pluktuin.
Er zijn producten van het landgoed te koop: appels, peren en fruitsap uit de hoogstamboomgaarden van het landgoed en – afhankelijk van het weer in september – bloemen van de moestuin. Op de stekjesmarkt plantjes en zaden voor de tuin.

Bij de Hofstede Batestein zijn Marcha en Dave Kortekaas, de toekomstige exploitanten van de hofstede, aanwezig. Zij vertellen over hun plannen om van de boerderij een gastvrij en levendig middelpunt van het Landgoed Bredius te maken. Bestuursleden van de Stichting Hofstede Batestein geven informatie over de restauratie van de boerderij. De Stichting Landgoed Bredius beantwoordt vragen over de toekomstige inrichting van het gebied rond de boerderij, over de aanleg van de natuurspeelplek, het beheer van het landgoed en vrijwilligerswerk op het landgoed.

Op het voorterrein van NME-Centrum InBredius vindt u de stekjesmarkt en de verkoop van fruit en Brediussap door de Fruitbomengroep van het landgoed. Stadsimker Chris van Iersel is er met honing en andere bijenproducten. Hier is het terras en worden de appels geperst voor vers sap. In InBredius staat het team van Abrona Brediushof klaar met koffie, thee, sap, zelfgebakken appeltaart en ander lekkers. De moestuin is heel mooi in deze tijd van het jaar. En er staat een trap-je-sapje Smoothiefiets om te smullen èn te bewegen.

Voor de kinderen zijn er uitdagende en spannende activiteiten zoals koken in de modderkeuken van het Modderlab, mais poffen, het blote-voetenpad, een activiteit van het Beweegteam en natuurlijk helpen bij het persen van het sap.

Prijs: toegang tot het feest is gratis.
Voor verschillende activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd (o.a. consumptiebonnen €1,50 per stuk, 4 bonnen voor €5,00, activiteitenkaart €3,50). Bij NME-Centrum InBredius is contant betalen en pinnen mogelijk. Flessen sap en fruit kunnen alleen contant afgerekend worden.